miércoles, 11 de mayo de 2011

HISTORIA DEL GOLF


Severiano Ballesteros
Severiano Ballesteros Sota (Pedreña, Cantàbria, 9 d'abril de 1957), conegut com Seve Ballesteros, és un golfista espanyol retirat.
Biografia :_Nascut a la localitat càntabra de Pedreña, el 9 d'abril de 1957, Severiano Ballesteros Sota està lligat al golf des de la seva infància. El seu oncle, Ramon Sota, va ser campió d'Espanya d'aquest esport, i el seu pare era jardiner en el camp de golf de Pedreña, on Severiano va debutar com caddy quan tenia nou anys.
El 1974 Ballesteros va obtenir el títol de jugador professional i aquest mateix any va guanyar el Campionat Nacional Sub-25 i l'Open de Biscaia, també va participar en diversos tornejos europeus. El 1975 repeteix victòria a l'Open Sub-25 espanyol i queda en el lloc 26 del rànquing internacional. El seu tercer lloc en el torneig Lancome comença a fer sonar el seu nom en els circuits professionals.
Amb 19 anys, Severiano Ballesteros guanya diversos trofeus importants, entre ells el Lancome; Open d'Holanda, campionats de Catalunya, Tenerife i Espanya absolut; Memorial "Donald Swaalens", i el Campionat del Món, al costat de Manuel Piñero. Queda segon a l'Open Britànic i rep el premi al millor jugador europeu de l'any. A l'any següent comença a gaudir de gran fama als Estats Units i Gran Bretanya, gràcies a les seves victòries a la Copa del Món - ara amb Antonio Garrido -, Open del Japó, "Phoenix Dunlop", "Otago Classic" i els Open de França i Suïssa. La seva gran qualitat li va ser reconeguda amb l'Ordre del Mèrit Britànic, en la qual va aconseguir la primera classificació.
El 1978, després d'un parèntesi motivat pel servei militar, es proclama vencedor dels Open de Kenya, Greensboro, Alemanya, Escandinàvia, Suïssa i Japó, el Martini Internacional i el Campionat d'Espanya Sub-25. El 1979 triomfa a l'Open de Catalunya, el "English Classic" i es converteix en el guanyador més jove de l'Open Britànic. Un any més tard es fa amb un altre prestigiós trofeu, el "Màsters" d'Augusta, completant el seu palmarès d'aquest any amb els Open de Madrid i Holanda i el Martini Internacional.
Retirada : A finals de 2006 va anunciar la seva intenció de participar en el circuit sènior nord-americà, tot i els insistents rumors sobre la seva retirada dels camps de golf professionals. Al març de 2007 la seva parella sentimental, Fàtima Galarza, va morir en accident de trànsit, el que va despertar rumors sobre una possible depressió, que va ser desmentida pel propi Ballesteros. Poc després, el 16 de juliol de 2007 va anunciar la seva retirada definitiva com golfista

2 comentarios: